טיפים לאריזת פריטים שבירים

אריזות קרטון כאלו ואחרות משמשות אותנו באופן כמעט יום יומי לאריזה ושליחה של חפצים שונים. מיליונים רבים של פריטים וחפצים נשלחים למקומות רבים ושונים בעולם מדי יום, ובחלק בלתי מבוטל מאותן קופסאות קרטון נשלחים פריטים שבירים, למשל – מוצרי איפור באריזות זכוכית שבירות, מוצרי אלקטרוניקה עדינים ושבירים וכד\’.
כאשר אנחנו שולחים פריט שביר כזה או אחר מצד אחד של העולם לצד השני (או אפילו בתוך גבולות המדינה..), אנחנו צריכים להתחשב במסע שאותו פריט צפוי לעבור, ולארוז אותו בהתאם על מנת שלא יישבר. כמובן שבדרך כלל ניתן גם לעשות ביטוח בדואר לחבילות שאנחנו שולחים, אך במקרים רבים מדובר בפתרון לא מספק, בעיקר במקרים של חפצים שבירים בעלי ערך סנטימנטאלי, אשר אנחנו מעוניינים שיגיעו ליעדם בחתיכה אחת, בכל מחיר..

אז כיצד נוכל לוודא שהחפצים השבירים והעדינים שאנחנו שולחים יגיעו ליעדם בחתיכה אחת?

ובכן, השלב הראשון הוא לבחור קופסה או אריזה כזו או אחרת (אריזות קרטון הן בדרך כלל אמצעי האריזה הנפוץ, אך ישנן גם אריזות מחומרים אחרים..), אשר גדולה בכעשרים וחמישה אחוזים מגודל החפץ שאנחנו מעוניינים לשלוח. השלב הבא הוא לעטוף את החפץ השביר בניילון בועות (הקרוי בשפה העממית – “פצפצים”), כאשר חשוב להקפיד כי הצד של הבועות הוא הצד הפנימי (הפונה לעבר החפץ הנעטף עצמו). כך, סרט ההדבקה יידבק היטב לצד השטוח של החפץ אותו אנו עוטפים. במידה ושולחים מספר רב של פריטים שבירים (למשל – צלחות או סט סרביס), יש לעטוף כל פריט בנפרד בניילון בועות, ולאחר מכן גם את כולם יחד – עדיף ללכת על בטוח.
בשלב הבא נרצה להניח שכבה מסוימת של חומר אריזה בתחתית החבילה, למשל – נייר עיתון, קלקר וכד\’. על השכבה הזו נניח את החבילה השבירה שלנו הארוזה בניילון הבועות. עכשיו נמלא את שאר החלל הנמצא בקופסה, מעל לפריט שלנו ומצדדיו, בחומר האריזה עימו ריפדנו את התחתית – עיתון, קלקר וכד\’. בעצם אנחנו מקיפים את הפריט השביר שלנו מכל הכיוונים בחומרים מרפדים.
בשלב הבא, נמצא קופסה נוספת, הגדולה בכעשרים וחמישה אחוזים מהקופסה המקורית שכבר ארזנו, ונעשה שוב את אותו בתרגיל – נכניס לתוכה את הקופסה המקורית, כאשר אנחנו מרפדים אותה בקלקר או נייר עיתון מכל הצדדים – מלמטה, למעלה ומהצדדים. חשוב מצד אחד לדאוג כי יהיה מספיק קלקר או נייר על מנת שהפריט שלנו (והקופסה הראשונה בה הוא נמצא) לא יזוז יותר מדי בחופשיות, אך שגם לא יהיה יותר מדי חומר מרפד, אשר עלול ליצור לחץ בלתי רצוי.
עכשיו, כל שנותר לעשות הוא לסגור את האריזה בסרט הדבקה, לשים על האריזה מבחוץ כמה מדבקות של “זהירות שביר” (אם אין מדבקות אפשר פשוט לכתוב בטוש גדול וברור על האריזה עצמה..), וסיימנו.

דרך קלה ופשוטה לוודא כי הפריט השביר שלכם יגיע בשלום למחוז חפצו.

גלילה למעלה